Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Nya apotek förväntas slå upp dörrar i oktober och november

Publicerad: 5 juni 2009, 13:17

Oktober och november blir med stor sannolikhet startmånader för såväl nystartade som övertagna apotek på den nya marknaden. Det blir dock inget gemensamt startdatum. Det beskedet ger nu Dan Ericsson (kd), statssekreterare med ansvar för apoteksomregleringen, i en intervju med Dagens Apotek.


Ämnen i artikeln:

Apoteksmarknaden

Beskedet innebär att det för första gången mer exakt specificeras från politiskt håll när den nya apoteksmarknaden förväntas starta i praktiken. Oktober och november i år är alltså de månader som personal på apotek som ska säljas och de nya aktörerna i första hand kan sikta in sig på, enligt Dan Ericsson.

Något gemensamt startdatum kommer inte att sättas, men statssekreteraren räknar alltså med att de första privatägda apoteken kan starta inom ett ganska snävt tidsintervall på två månader.

– Det blir inte så att apoteken öppnar en och samma dag. Får vi något varierande startdatum är det inget större bekymmer från ett konkurrensperspektiv, säger Dan Ericsson.

Finns det inte en risk att exempelvis omstruktureringsbolagets försäljningsprocess drar ut på tiden, och att starten försenas?

– Det här är visserligen en process där allt inte går att förutsäga, men i dag finns det inga indikationer på att det skulle bli några förseningar.

En längre intervju med Dan Ericsson kommer att publiceras i Dagens Medicin nr 24/09 och på dagensapotek.se.

Ämnen i artikeln:

Apoteksmarknaden

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev