Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag22.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Apotek

Nya apoteksägare presenteras

Publicerad: 15 april 2010, 16:05

Apoteksgruppen offentliggör i dag vilka som tar över åtta av de 150 småföretagarapoteken. Apoteket Kronan i gotländska Hemse blir något av ett familjeföretag.


De apotek inom Apoteksgruppen som först tas över av småföretagare ligger i Borgholm, Fjällbacka, Hemse, Knivsta, Mönsterås, Sundbyberg, Vaxholm och Årsta.

Apoteksgruppen presenterar i dag namnen på de personer som ska driva dessa apotek. I fem fall tar den nuvarande apotekschefen – i vissa fall tillsammans med andra – över.

Apoteken och de nya ägarna är:

» Apoteket Hjorten i Borgholm: Kristian Aranäs, i dag apotekschef på Hjorten.

» Apoteket Sälen i Fjällbacka: Berit och Mia Andersson, i dag receptarie respektive tillförordnad apotekschef på Sälen. Sälen var det apotek som ursprungligen hade allra lägst utgångspris av de 146 apotek som bjöds ut i den första försäljningsomgången, 0,9 miljoner kronor.

» Apoteket Kronan i Hemse: Lena, Helena, Tomi och Britt Idman. Lena Idman är legitimerad apotekare och chefsfarmaceut på hälso- och sjukvårdsförvaltningen, Gotlands kommun. Hon har tidigare arbetat som apotekschef på apoteket i Hemse. Helena Idman har erfarenhet från både vård och apotek och Britt Idman är sjuksköterska. Tomi Idman är gift med Britt Idman och för närvarande pappaledig från sitt arbete som säljchef.

» Apoteket Mården, Knivsta: Rezvan Hossein Khanlou. Han är i dag apotekschef på Mården.

» Apoteket Kronan i Mönsterås: Eva Gustavsson, som i dag är apotekschef på Apoteket Kronan.

» Apoteket Hjorten i Sundbyberg: Gelawesh Abdullahzadeh, receptarie på apotek och Said Agai, lärare och butiksdelägare.

» Apoteket Lotsen i Vaxholm: Ulrika Mandato och Camilla Aspås. Ulrika Mandato är i dag apotekschef och även Camilla Aspås arbetar på det aktuella apoteket.

» Apoteket Uttern i Årsta utanför Stockholm: Mitra Allahyari. Hon är apotekare och arbetar i dag på ett annat apotek men har tidigare arbetat på Uttern.

Entreprenörerna tar över i början av juni, enligt information från Apoteksgruppen.

Utöver de åtta ovan nämnda apoteken är det också känt att apoteket Kronan i Tanumshede tas över av apotekaren Johan Bergheden och den blivande apotekaren Andreas Olofsson. Det kunde Dagens Apotek berätta tidigare i veckan. De båda entreprenörerna satsar också på att kunna ta över i juni.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev