Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Nya apotekssymbolen klar

Publicerad: 19 oktober 2009, 11:12

I dag, måndag, presenterade socialminister Göran Hägglund (kd) och Läkemedelsverkets generaldirektör Christina Åkerman gemensamt den nya nationella apotekssymbolen.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

Symbolen, se nedan, har tagits fram av formgivare på uppdrag av Läkemedelsverket – som i sin tur fått uppdraget av socialdepartementet – och är tänkt att användas av alla apotek.

Den är en variant av ett grönt kors, en vanlig internationell symbol för apotek.

Först ut att använda den nya symbolen blir Apoteket Korpen, som ligger på Västerlånggatan i Stockholm. Inom kort kommer symbolen att skickas ut till landets apotek.

Det blir dock inte obligatoriskt att använda symbolen förrän tidigast från den 1 juni 2010 – först då kan en eventuell lagstiftning träda i kraft.

Läkemedelsverkets generaldirektör Christina Åkerman argumenterade för att sådana krav bör införas vid en presentation under Läkemedelskongressen i Stockholm som inleddes i dag.

Formgivarna bakom symbolen beskriver den på följande sätt:          ”Ett tydligt grönt kors, som samtidigt är unikt. Ett modernt, öppet och humanistiskt kors som äger enkelhet med en grafisk lösning, öppningen, som kan fängsla och behålla vår uppmärksamhet.”

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev