Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Nytt avtal även för Farmaciförbundet

Publicerad: 18 juni 2013, 12:22

Farmaciförbundets medlemmar får en löneökning på 6,8 procent för de kommande tre åren, sedan förbundet och Almega kommit överens om ett avtal.


Ämnen i artikeln:

Farmaci

— Förbundet har tecknat ett avtal för att medlemmarna ska få ut sina nya löner, men underskriften innebär inte att vi har släppt semesterfrågan, säger Tero Huhta, förhandlingschef i Farmaciförbundet i ett pressmeddelande.

Första året ger 2,1 procent i löneökning och medlemmarna får retroaktiv löneökning från den 1 maj i år. Även lägstalön finns angiven i avtalet.

Semesterfrågan ligger alltså kvar på bordet. Enligt en överenskommelse mellan Farmaciförbundet och Almega ska en arbetsgrupp startas under hösten 2013 och vara klar senast i december 2015. Målet är att hitta lösningar som gör det möjligt för apoteksföretagen att leva upp till semesterlagen och ge dem som så önskar fyra veckors sammanhängande semester under sommaren.

I nuvarande avtal gäller tre veckors sammanhängande semester. Semesterfrågan har under flera år betraktats som en av de viktigaste i avtalsförhandlingarna på apoteksområdet.

Arbetsgruppen ska bland annat bege sig ut på apotek för att kartlägga problemen.

Relaterat material

Funderar över slutbud

Redo att förhandla igen

Förbunden lyckades inte hålla ihop

Klart med treårigt avtal

CHARLOTTA KJELLBERG

Ämnen i artikeln:

Farmaci

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev