Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Nytt IT-haveri på apotek

Publicerad: 22 februari 2010, 14:16

Kronans Droghandels första vardag som svensk apoteksägare kunde ha blivit roligare. Alla apotek som tillhör eller tidigare har tillhört Apoteket AB har drabbats av kraftiga IT-störningar. Men nu är problemen åtgärdade. UPPDATERAD 16:10.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

I dag har det varit problematiskt att hämta ut läkemedel på recept på de flesta av landets apotek på grund av IT-störningar.

Felet drabbade både Apoteket AB:s apotek och apotek som övergått till nya ägare, det vill säga de som tillhör Medstop, Apotek Hjärtat och Kronans Droghandel.

– Vi felsöker just nu för att ta reda på vad felet beror på. Kommunikationen mellan apoteken och olika databaser som behövs vid expediering av recept går mycket trögt på vissa ställen. Vi kan tyvärr inte uttala oss om i vilken utsträckning kunderna är drabbade. Vi återkommer så fort vi vet mer, sade Apotekets varumärkesdirektör Eva Fernvall i en presskommentar vid 14-tiden.

Vid 16-tiden meddelade Apoteket att problemen var avhjälpta.

– Vi har nu åtgärdat felet som var direkt kopplat till överlämningen av apotek från Apoteket AB till nya apoteksaktörer. Överlämningen är en mycket komplicerad teknisk process och vi beklagar att en del kunder fått vänta på sin medicin. Felet var relaterat till apotekens datakommunikation och inte till någon databas som hanteras av Apotekets Service AB, säger Eva Fernvall i en ny presskommentar.

Så sent som i november drabbades alla landets apotek av stora IT-störningar.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev