Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag22.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Apotek

Nytt namn och nya direktiv

Publicerad: 30 april 2010, 17:03

I går inleddes förvandlingen av Omstruktureringsbolaget till Apoteksgruppen i Sverige Holding AB. Från i går gäller också nya ägardirektiv – läs dem här på Dagens Apotek. UTÖKAD 13:27


Vid OAB:s bolagsstämma i går fattades som väntat beslutet att, via en förändring i bolagsordningen, omvandla bolaget till ett holdingbolag för den statliga småföretagarkedjan Apoteksgruppen och dess förvaltningsbolag.

OAB blir holdingbolag efter beslutet av bolagsstämman i går, men registreringen  av namnändringen tar lite tid hos PRV, säger Eva-Britt Gustafsson, vd för OAB.

Samtidigt överlämnades nya ägardirektiv som av förklarliga skäl skiljer sig från OAB:s tidigare.

Det omstöpta bolagets huvuduppgift blir enligt direktiven att planera, förbereda och genomföra bolagiseringen och avyttringen av Apoteksgruppens apotek.

Holdingbolaget ansvarar för bolagiseringen och försäljningen av de 150 apoteken. Därefter skall det endast utgöra holdingbolag, säger Eva-Britt Gustafsson.

I direktiven tydliggörs bland annat att Apoteksgruppens medlemsorganisation ska vara öppen för småföretagare som äger apotek, men som inte köpt dem från Apoteksgruppen.

Läs de nya ägardirektiven nedan.

Vid stämman valdes riksdagsledamoten Cecilia Widegren (M) till så kallad lekmannarevisor för bolaget.

Efter att under fem års tid ha jobbat nära omregleringsprocessen blir detta ytterligare ett steg för att följa processen hela vägen. Jag är glad över förtroendet, säger Cecilia Widegren i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev