Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Nytt samarbete mellan Apoteksgruppen och Cityakuten

Publicerad: 1 juni 2010, 12:47

Lördagen den 12 juni går det bra att vaccinera sig mot fästingar på Apoteket Lotsen i Vaxholm. Det är resultatet av ett nytt samarbete mellan Apoteksgruppen och Cityakuten.


Apoteksgruppen lanserar sitt första samarbetsprojekt med Cityakuten, men enligt Eva Fraenkel som är ansvarig för affärsutveckling inom Apoteksgruppen finns långt framskridna planer på flera.

– Just nu kan jag inte berätta om de idéer vi och Cityakuten har, men inom de närmaste veckorna kommer fler att presenteras.

Cityakuten finns i Stockholm, Göteborg och Malmö och det är på apotek i de städerna som ett samarbete är aktuellt.

– Vi är mycket glada över det här eftersom Cityakuten är en så stor aktör, säger Eva Fraenkel.

Både läkare och sjuksköterskor från Cityakuten är på plats på Apoteket Lotsen den 12 juni för att ge vaccinet mot det virus, TBE, som överförs av fästingar.

Andra dosen av vaccinet ges en till tre månader efter den första och även det kommer att göras på Apoteket Lotsen.

Apoteksgruppen tillhandahåller tjänsterna på småföretagarapoteken, men det är upp till entreprenörerna själva att, utifrån kundunderlag, bestämma vilka tjänster de vill satsa på.

– Det passar bra med fästingvaccin på vårt apotek som ligger i skärgården. Att kunna tillhandahålla den här tjänsten ger en ökad tillgänglighet för kunden och kanske också fler kunder kommer in på apoteket, säger Camilla Aspås som tillsammans med Ulrika Mandato tar över Apoteket Lotsen den 4 juni.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev