Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Oklart när ny vd kan börja jobba

Publicerad: 13 augusti 2010, 12:37

I fredags gjorde Stefan Carlsson sin sista arbetsdag som vd för Apoteket AB. Men när nya vd:n Ann Carlsson kan börja är fortfarande inte klart. Tills vidare går Kristina Schauman från bolagets styrelse in som tillförordnad vd.


I juni utsågs Ann Carlsson till ny vd och koncernchef i Apoteket AB. Hon tillträder under hösten, men något datum är inte bestämt ännu.

– Det är lite osäkert och det hänger ihop med att hon ska avsluta sitt arbete på Ica, säger Eva Fernvall, varumärkesdirektör Apoteket AB, till Dagens Apotek.

Ann Carlsson är i dag affärsområdeschef för Ica. Enligt Eva Fernvall kommer hon sannolikt att ta över jobbet som vd för Apoteket AB någon gång mellan oktober och början av december.

– Det blir allra senast i december, säger Eva Fernvall.

Under tiden går Kristina Schauman in som tillförordnad vd och CFO, det vill säga chief financial officer med ansvar för bolagets ekonomi. Hon är sedan 2009 ledamot i Apoteket AB:s styrelse, men kommer inte att delta i styrelsearbetet under den period då hon arbetar som tillförordnad i koncernledningen.

– Vi kommer naturligtvis att försöka göra den perioden så kort som möjligt, säger Kristina Schauman.

Apoteket AB kommer också att rekrytera en ny CFO. Enligt Kristina Schauman pågår rekryteringsarbetet, men när det kan vara avslutat är oklart, eftersom nya vd:n Ann Carlsson ska vara delaktig i den processen.

Relaterat material

Apotekets vd till konsultföretag

Stefan Carlsson får sparken

Carlsson: "Ingen konflikt"

Kunskaper om detaljhandel saknades hos Stefan Carlsson

Apoteket AB får ny vd till hösten

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev