tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Olika ersättning från e-apotek

Publicerad: 24 mars 2016, 08:48

Foto: Thinkstock

Kedjornas ersättning till de fysiska apoteken när kunder handlar online skiljer sig åt. Någon ger, andra gör det inte och någon ligger mittemellan.

Ämnen i artikeln:

Apoteksmarknaden

Annika Carpman

annika.carpman@dagensmedicin.se


Som Dagens Apotek tidigare rapporterat blir de fysiska apoteken inom Apotek Hjärtat inte lottlösa när kunder handlar hos bolagets e-apotek. Fast det verkar kedjan vara tämligen ensam om.

Varken Apoteket AB eller Kronans Apotek har en sådan modell för sina fysiska apotek.

– Nej, vi har inte en sådan modell men vi ser att det finns en god förståelse från våra apotek kring e-handeln. Det digitala kundmötet och kundmötet på apotek flyter samman. Vi ser att kunden är densamma på nätet, i mobilen och i apotek, säger Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Apotek, till Dagens Apotek.

Apoteksgruppen, med sina småföretagarapotek, har en lösning som kan beskrivas som lite mittemellan. De apotek som kan hantera e-handelsbeställningar lokalt, kan också ta del av intäkterna från nätet. Fast bara om kunden väljer att hämta ut sina köpta varor på ett fysiskt apotek.

– När en kund har gått in på e-apoteket och valt ett apotek som utlämningsplats, och det apoteket har kopplat upp sig och kan hantera e-handelsordrar, då sköter det apoteket hela transaktionen, säger Maria Mårfält, marknadschef på Apoteksgruppen, till Dagens Apotek.

Om nätkunden i stället väljer att få varorna hemskickade per post från e-apoteket hamnar intäkten hos Apoteksgruppen centralt.

– Så fungerar det nu, säger Maria Mårfält.

Relaterat material

Hjärtats e-apotek ger klirr i kassan

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev