Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Öppettider förlängs på vissa håll

Publicerad: 5 februari 2010, 16:29

Varken Apotek Hjärtat eller Medstop vill diktera apotekens öppettider från centralt håll. Öppettiderna förlängs dock relativt fort på några av de 206 apotek som Hjärtat tar över nästa vecka.


Flera av de statliga apotek som Apotek Hjärtat tar över nästa vecka får inom kort förlängda öppettider. Ett exempel är Apoteket Måsen i Nynäshamn, som redan i mars ska börja hålla öppet mellan 8 och 20 på vardagar och mellan 10 och 16 på lördagar och söndagar, enligt lokaltidningen Nynäshamnsposten.

- Det finns fler exempel på apotek som får förlängda öppettider. Men det blir olika från apotek till apotek. Vår allmänna inställning är att vi vill förbättra tillgängligheten, säger Charlotte af Klercker, presschef på Apotek Hjärtat, till Dagens Apotek.

Medstop har en liknande strategi.

- Vi har inte från centralt håll dikterat hur öppettiderna ska se ut. Det ska vara en lokal fråga. Vi har dock gett signaler om att apoteken aktivt bör se över sina öppettider, säger Fredrik Söderberg, vd för Medstop.

Han poängterar dock att Apoteket AB på senare år har arbetat mycket med anpassning av öppettider efter kundernas önskemål.

Att skapa bättre tillgänglighet är ju en övergripande målsättning med omregleringen, och från politiskt håll talas det ofta om bättre öppettider. Kommer de genomsnittliga öppettiderna på era apotek verkligen att förlängas på sikt?

- Ja, det är min fasta övertygelse, säger Fredrik Söderberg.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev