fredag9 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Oriola utökar varulagret i Mölnlycke

Publicerad: 14 juni 2017, 09:02

Oriolas ledning vid invigning av distributionscenter i Mölnlycke. Från vänster: Magnus Korsgren - Development Director, Kimmo Virtanen - Executive Vice President, Oriola Services Business Area , Niclas Ramsin - Director Logistics Operations Sweden, Fredrik Pamp - Business Unit Director.

Oriola växer inom läkemedelsdistribution, med ett utbyggt varulager i Mölnlycke.

Ämnen i artikeln:

LäkemedelsföretagLäkemedelsverketApoteksmarknadenLäkemedel

Oriola har byggt ut sitt stora läkemedelslager i Mölnlycke. Nyligen invigdes den nya utbyggnaden, som har kostat 60 miljoner kronor i investeringar.

– Vi har tagit ett antal affärer de senaste åren och har för avsikt att fortsätta växa. Dels har vi en Dos-affär där vi har vunnit flera upphandlingar, dels så växer vår lager- och distributionsverksamhet, vilket gör att vi behöver bygga ut, säger Fredrik Pamp, som är affärsområdeschef på Oriola.

Utökningen är en effekt av flera års tillväxt för Oriola, från 6,43 miljarder kronor i Sverige 2013 till närmare 7,2 miljarder kronor 2015.

– Förutom att bygga ut genomför vi även en modernisering när det gäller mjukvara, effektivare logistik och modernare utrustning. Nästa år inviger vi vårt nya distributionscenter i Enköping som blir en av de modernaste distributionscentralerna för läkemedel som finns, säger Fredrik Pamp.

Logistiken inom läkemedelsdistribution ändras i grunden, spår han.

– Förutom faktorer som den snabba tekniska förändringen så ser vi trender mot fler hemleveranser, utökade krav på läkemedelsleveranser inom en viss tid, som sammantaget gör att vi vill förbereda oss inför framtida förändringar, säger Fredrik Pamp.

MARTIN WALLSTRÖM

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev