Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Personal får ingen lön

Publicerad: 10 september 2013, 06:00

De anställda på apoteket Fasanen i Malmö har inte fått sina löner på grund av den forna franchisetagarens tvist med Apoteket AB.


Ämnen i artikeln:

Farmaci

I mitten av augusti sade Apoteket AB upp franchisetagaren Farmacifamiljen Malmö AB. Fasanen stängdes och tvisten ska nu avgöras i domstol.

Under tiden har de anställda bara fått lön för tiden fram till stängningen i augusti och vet inte vem som ska betala deras nästa lön.

– Folk måste betala sina räkningar, men det kan ta månader att lösa tvisten. När jag kontaktar Apoteket AB har de inget att säga, utan hänvisar mig till min gamla chef. Hon säger att hon inte är min chef längre och att hon inte vet vem som är min arbetsgivare, säger en av de anställda till Farmacifacket på nätet.

Enligt tidningen anser Apoteket AB inte att företaget ansvarar för personalen förrän ett formellt övertagande av verksamheten skett. Och hur detta ska ske är inte parterna överens om.

– Fram till dess ska Farmacifamiljen betala lönen, men det är klart att detta måste fixas på något sätt. Det är krångligt. Vi håller på att titta på detta, det pågår precis nu, säger Eva Fernvall, kommunikationsdirektör på Apoteket AB, till Farmacifacket.

Farmaciförbundet har medlemmar på Fasanen och ska förhandla med Apoteket AB i veckan.

LINA ÖSTERBERG

Ämnen i artikeln:

Farmaci

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev