Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Apotek

Planer på förening försenade

Publicerad: 7 december 2009, 13:47

Någon ny branschförening på apoteksområdet har ännu inte bildats. Att flera oväntade aktörer dök upp bland klusterköparna har försenat processen.


Som Dagens Apotek rapporterat tidigare har Apoteket AB, Celesio, Tamro, Kronans Droghandel med flera apoteksaktörer bildat ett nätverk, Svensk apoteksförening under bildande.

Målet har varit att bygga upp en ny arbetsgivar- och branschförening på apoteksområdet, inom paraplyorganisationen Almega.

Tanken var att föreningen skulle bildas formellt under hösten. Men det har ännu inte skett.

– Det faktum att det kom in så många oväntade och nya aktörer bland klusterköparna har gjort att vi inte kommit vidare med bildandet av föreningen, säger Ulf Lindberg, näringspolitisk chef på Almega.

Däremot har nätverksmedlemmarna, plus de aktörer som köpt apotekskluster, träffats vid ett tillfälle efter offentliggörandet av köparna.

– Det visade sig att de inte kände oss tillräckligt bra, och de kände inte varandra tillräckligt bra. Därför blev kontentan att parterna gick hem för att fundera. Nu är vi i ett läge där det förs diskussioner mellan aktörerna, säger Ulf Lindberg.

Är något nytt möte inom nätverket på gång?

– Ja, vi har ett möte inbokat i närtid, mer kan jag inte säga, säger Ulf Lindberg.

Det är inte klart huruvida den eventuella föreningen blir en kombinerad bransch- och arbetsgivarorganisation, eller bara det senare.

– Grundtipset är att vi skapar en kombinerad organisation som vi tänkte från början, säger Ulf Lindberg.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev