måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Privat apotek ska öppna i Heby

Publicerad: 12 november 2010, 14:01

Privat apotek ska öppna i Heby Foto: Massoud Eblaghian.

Snart öppnar Ditt apotek i Heby, ett privat apotek som ägs och drivs av apotekaren Massoud Eblaghian.

Ämnen i artikeln:

LäkemedelsföretagApoteksmarknadenLäkemedel

Massoud Eblaghian.

– Det känns bra att ta besluten nära kunderna, i stället för att behöva gå omvägar och be om lov för att göra något bra, säger Massoud Eblaghian till Dagens Apotek.

Han har arbetat som apotekare i tio år, bland annat som apotekschef i både Sverige och Norge. Nu tyckte han att det var dags att bli sin egen.

– Jag har arbetat inom kvalitetsområdet både på apotek och inom sjukvården och hoppas att de erfarenheterna ska komma till nytta och ge en säker läkemedelanvändning, säger Massoud Eblaghian.

Förutom Ditt Apotek i Heby har även Apoteksgruppen ett apotek vid vårdcentralen en bit från centrum i uppländska Heby. Förre finansministern Kjell-Olof Feldt var en av spekulanterna på detta apotek, se tidigare artiklar.

– Vi öppnar inne i centrala Heby och kommunen har 13 000 invånare, säger Massoud Eblaghian som inte tror att konkurrensen blir något problem.

Förutom ett vanligt öppenvårdssortiment kommer hans apotek att vara inriktat på hjälpmedelsartiklar för äldre och produkter för djurägare. Dessutom kommer det att finnas ett stort urval av egenvårdsprodukter.

– Jag hoppas också att kunderna ska få en bra service. Jag har en kollega som har jobbat som undersköterska inom sjukvården i 15 år och har stor erfarenhet av att ta hand om människor, säger han.

Kollegan, som heter Charlotte Bergqvist, är numera receptarie och har tidigare arbetat på Apoteket Kronan i Heby. Dessutom kommer en tredje person att arbeta i de 170 kvadratmeter stora lokalerna.

Apotekstillståndet är klart, IT-lösningen Maxx från Receptum är installerad och vid månadsskiftet mellan november och december ska Ditt Apotek i Heby öppna dörrarna för kunderna.

Relaterat material

Wall: ”Vårt intresse kvarstår”

Feldt hoppar av apoteksköp

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev