Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Apotek

PRO-protest kritiseras av Sveriges farmacevtförbund

Publicerad: 11 April 2008, 13:40

I dag har Pensionärernas riksorganisation, PRO, genom att kedja fast sig vid apotek runt om i Sverige, symboliskt protesterat mot apoteksmonopolets avreglering. Farmacevtförbundet är kritiskt till aktionen.


PRO genomför i dag hundratals aktioner till stöd för Apoteket och mot en framtida avreglering av apoteksmarknaden. På flera håll har pensionärer kedjat fast sig, både symboliskt och bokstavligt, vid apotek.

– Apoteket är en viktig del av den svenska hälso- och sjukvården. Nya idéer och arbetssätt kan utvecklas utan upplösning av apotekssystemet, säger Lars Wettergren, ordförande i PRO, enligt ett pressmeddelande.

Men Farmacevtförbundet, som ser fram emot en avreglering av apoteksmarknaden, kritiserar PRO:s kampanj och kallar aktionen för ett jippo

– Jag kan förstå den oro PRO känner inför framtiden. Men det är yrkesskickligheten hos personalen som utgör Apotekets värde för kunder och patienter, inte vad det står på skylten utanför dörren. Farmaceuterna har varit fastkedjade vid en och samma arbetsgivare under 37 år, säger Cecilia Bernsten, ordförande i Farmacevtförbundet, enligt ett pressmeddelande.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev