Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Receptum kan komma att godkännas inom en månad

Publicerad: 1 juni 2010, 12:46

Det finländska företaget Receptum fick bakläxa på sitt receptexpedieringssystem. Efter ett möte med Apotekens Service AB har ett godkännande emellertid kommit närmare.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

Varken Apotekens Service AB eller Receptum vill berätta något om vad som framkom på det avstämningsmöte företagen hade i fredags den 28 maj.

Eva Reimers, kommunikationschef på Apotekens Service AB, säger dock att hon uppfattade det som att man kom närmare ett godkännande av systemet Maxx.

– Ja, det ligger ganska nära i framtiden. Jag skulle snarare gissa på inom en månad än i höst, säger hon.

Det är Apotekens Service AB som testar och godkänner receptexpedieringssystem och deras underkännande av Receptum skrev Dagens Apotek om på sajten i fredags.

Underkännandet ska bland annat ha berott på brister i den dagliga avstämningsfunktionen gentemot Apotekens Service och i hanteringen av djurläkemedel.

Men Eva Reimers vill inte gå in på vad det är som gjort att godkännandet dröjt och vad som Apotekens Service AB haft synpunkter på.

– Både för att det är tekniskt komplicerat och för att vi inte lämnar ut uppgifter på grund av konkurrensskäl.

Antti Timonen, direktör på Receptum och kontaktperson för Maxx, vill i nuläget inte uttala sig.

I väntan på godkännandet av Maxx är det än så länge bara Pharma Solutions som fått ett receptexpedieringssystem godkänt av Apotekens Service AB.

Finskt apotekssystem

Maxx innehåller förutom expediering av recept bland annat funktioner för försäljning av receptfria läkemedel och kundregister. I systemet finns också gränssnitt till flera olika apoteksrobotar. Receptum, som har sitt huvudkontor i Helsingfors, har totalt 400 kunder i Finland och Estland. Hälften av de finländska kunderna använder sig av Maxx.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev