Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag01.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Apotek

Rockad räddar apoteket i Mariannelund

Publicerad: 30 Maj 2017, 08:02

Nu har Apoteket AB i Mariannelund lyckats få till stånd en permanent lösning på bemanningsfrågan, där ett och ett halvt års öppethållande har säkrats.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

Tidigare har Dagens Apotek berättat om bemanningsproblemen i Mariannelund. Dessa har lett till att apoteket har stått inför hot att stängas, då det inte har funnits behöriga farmaceuter att tillgå. I mars stod det dock klart att Apoteket AB hade fått en farmaceut på plats. Men den lösningen var tillfällig.

Nu har bemanningsproblemen lösts för ett och ett halvt år, skriver Vimmerby Tidning. Apoteket har under ett och ett halvt års tid fått växla mellan hårt neddragna öppettider och att stänga helt under semestrar. Det har lett till stora problem för kunderna att få ut läkemedel och att få läkemedelsrådgivning.

Lösningen blir nu att apoteket i Mariannelund byter organisatorisk tillhörighet, från Apotek Furan där Hultsfredsapoteket ingår, till en apoteksgrupp med Oskarshamn och Högsby, enligt Vimmerby Tidning.

Detta löser personalsituationen. Ann-Marie Nilsson från Hultsfred tillträder den 3 juli.

– Vi har lyckats lösa det och det är vi oerhört glada över, säger Apotekets regionchef Patrik Karlsson till Vimmerby Tidning.

En av Apotekets nationella resurser, Kholood Wahham, har hoppat in under våren. Men efter sommaren går hon vidare till ett nytt uppdrag i Sölvesborg.

Relaterat material

Efterlängtad farmaceut på plats i Mariannelund

MARTIN WALLSTRÖM

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev