Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Så lockar kedjorna till sig framtidens ledare

Publicerad: 10 februari 2017, 11:40

Apotekskedjorna är alla på jakt efter drivna medarbetare. Dagens Apotek frågade hur de jobbar för att rekrytera bland studenterna på apotekar- och receptarieutbildningarna.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverketFarmaci

Dagens Apotek har tidigare skrivit om Apotek Hjärtats talangsatsning för farmacistudenter. Även andra kedjor har strategier för att bli attraktiva för studenterna.

Till hösten kör Apoteket AB igång sin tredje omgång av ett traineeprogram som riktar sig till nyutexaminerade farmaceuter. Då antas 16 personer som får anställning på varsitt apotek. För att uppnå geografisk spridning får farmaceuterna ange var de helst vill jobba i landet i sin ansökan. I traineetjänsten ingår utbildning, studiebesök och att personen provar på att arbeta på flera apotek. Ungefär en femtedel av arbetstiden tillbringar farmaceuten på traineeprogrammet och resterande tid i verksamheten.

– Programmet ska visa på bredden inom företaget vad gäller vanliga apotek, sjukhus- och dosapotek, tillverkning och kliniska prövningar, säger Kenneth Hagsten, HR-direktör på Apoteket AB.

Programmet löper under ett år och inkluderar utbildningstillfällen inom ekonomi, ledarskap och personlig utveckling.

– Förhoppningen är att framtidens ledare ska komma från den här vägen men det är inget krav att man ska vilja bli chef, säger Kenneth Hagsten.

Enligt honom ser framtiden ljus ut.

– Vi har sett från programstarten i våras att många fortsatt att trivas hos oss.

Hur sker rekryteringen?

– Genom arbetsmarknadsdagar, annonser men även genom mun till mun-metoden.

Vilka studenter söker ni?

– Vi tittar brett när vi rekryterar. Vi söker intresserade och drivna kollegor som ska trivas på Apoteket AB.

Kronans Apotek har både traineeprogram och ett talangnätverk för att locka till sig studenter.

– Det är oerhört viktigt för oss att vara bra på att rekrytera studenter eftersom vi har ett stort behov av farmaceuter på våra apotek, säger kedjans informationsdirektör Andreas Rosenlund.

Talangnätverket vänder sig till studenter. De som blir antagna får delta i nätverksträffar och workshops inom farmaci och ges företräde till sommarjobb.

I kedjans traineeprogram kan nyexaminerade apotekare och receptarier arbeta hos Kronan och då samtidigt få ta del av utbildningar.

– Cirka 85 procent blir apotekschefer hos oss efter avslutat traineeprogrammet, Andreas Rosenlund.

Han berättar att kedjan också anordnar föredrag på lärosäten.

– Och så är vi förstås närvarande på mässor och event på studieorterna.

Enligt Andreas Rosenlund är kedjan lika intresserade av receptarier som apotekare.

– Det har generellt sett blivit tuffare att rekrytera. Kedjorna öppnar flera apotek och det är pensionsavgångar, vilket sammantaget bidrar till att det är en hög konkurrens om studenterna. Vi ser gärna att våra läkemedelsansvariga är apotekare, men sammantaget har vi ett lika stort behov av receptarier.

Apoteksgruppen har ännu inga talangsatsningar eller traineeprogram, men Maria Mårfält, företagets kommunikationschef, lyfter fram praktiken under studietiden som viktig.

– Vi ser till att fler apotek tar emot praktikanter för det är ett utmärkt sätt för de blivande studenterna att få insyn i hur det är att jobba i ett småföretagarägt apotek. Här finns ju också en möjlighet att få insyn i hur det är att driva ett apotek, vilket vi vet att många studenter är intresserade av. Vi har planer på att systematisera den ”rekryteringsvägen” till oss, säger hon.

Relaterat material

Apotek Hjärtat jagar framtidens talanger

EMILIA LARSSON, SAMUEL LAGERCRANTZ

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev