onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Sandra Gunneflo ny ordförande

Publicerad: 19 november 2010, 14:54

Apotekaren Sandra Gunneflo tar nu över ordförandeskapet för föreningen Apotekarsällskapet.

Ämnen i artikeln:

LäkemedelsföretagApoteksmarknadenLäkemedel

– Jag brinner verkligen för de här frågorna och vill påverka så mycket det bara går, säger Sandra Gunneflo till Dagens Apotek.

Hon valdes till ordförande på Apotekarsällskapets årsmöte i går, torsdag. Apotekarsällskapet bildades förra året och är en ideell förening som enligt sin hemsida arbetar för ”i Sverige legitimerade apotekares professionella intressen”. Föreningen har ett hundratal medlemmar.

– Vi kommer att lägga mycket krut nu på kompetensutveckling för apotekare och driva frågan om vad det är för kompetensutveckling vi behöver, säger Sandra Gunneflo.

Apotekarsällskapet ska hålla ett första planeringsmöte i Göteborg i slutet av månaden. Syftet är att ta reda på hur medlemmarna vill att föreningen ska arbeta för att förbättra kompetensutvecklingen för apotekare.

”Med en mer splittrad arbetsmarknad och många nya aktörer blir det egna ansvaret för kompetensutveckling och uppdaterade kunskaper allt större, men kanske kan vi hjälpas åt?” är rubriken för mötet.

– Framför allt vill vi driva frågan om vad det är för kompetensutveckling som krävs – vad innehållet ska vara och inom vilka områden man vill att apotekare ska kompetensutvecklas. Sedan får fackförbunden driva frågan om att arbetsgivarna ger tid till det, säger Sandra Gunneflo.

På Apotekarsällskapets agenda står också ett ökat samarbete med fackförbund och andra intresseorganisationer inom läkemedelsområdet.

Sandra Gunneflo är anställd som terapispecialist på läkemedelsbolaget Astra Zenecas svenska marknadsbolag, men är just nu föräldraledig. Förutom henne består den nya styrelsen av Hanna Gyllensten, Laila Yakob, Parshin Saadatirad och Charlotta Theander.

Hanna Gyllensten var tidigare ordförande men har avböjt omval, eftersom hennes arbete som doktorand vid Nordiska högskolan för folkhälsovetenskap i Göteborg är tidskrävande.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev