Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Sex förslag på ny nationell symbol för framtida apotek

Publicerad: 29 maj 2009, 08:40

Patent- och registreringsverket, PRV, handlägger just nu sex förslag från Läkemedelsverket på en ny nationell apotekssymbol. Samtliga är varianter av det internationellt etablerade apotekskorset. Se förslagen här på dagensapotek.se.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

Den nya symbolen är tänkt att användas av alla apotek på den nya marknaden, vid sidan av företagens egna symboler.

Läkemedelsverket fick i januari i år ett regeringsuppdrag att utreda förutsättningarna för att ta fram en nationell symbol, och därefter följde uppdraget att ta fram en sådan.

Dagens Apotek kan nu presentera svartvita versioner av de sex förslag som Läkemedelsverket nyligen skickade in till PRV. Det handlar om tre grundförslag, som alla ska vara gröna, som finns i två versioner vardera. Alla är som väntat varianter av det internationellt etablerade apotekskorset.

Nu i maj ska Läkemedelsverket, enligt sin uppdragsredovisning till socialdepartementet, bedöma vilket av förslagen som är mest lämpligt, och sedan slutligt registrera det som ett varumärke.

– Men PRV:s hantering tar längre tid än vad vi trott, vi har ännu inte fått några besked därifrån. Vi vill så snart som möjligt kommunicera vilken symbol som blir aktuell, säger Ursula Forner, kommunikationsdirektör på Läkemedelsverket, till Dagens Apotek.

– Vi kan inte sätta ett slutdatum eftersom granskningstiden varierar från ärende till ärende och beror på vilka hinder som eventuellt finns i ett ärende, säger Åsa Collett, jurist vid PRV, till nyhetsbrevet Pharma Online Apoteksmarknad som också presenterat symbolerna för sina läsare.

Här är Läkemedelsverkets förslag till apotekssymboler

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev