Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Sifferlöst avtal ingen självklarhet

Publicerad: 1 mars 2016, 10:17

Startskottet för årets avtalsförhandlingar gick i förra veckan. Den här gången är det Svensk Handel som är Sveriges Farmaceuters huvudmotpart när 10 000 apoteksanställda ska få nya avtal.


– Sedan 2013 har Svensk Handel fått alla stora apoteksföretag som sina medlemmar. De har gått över från Almega, säger Christer Borg, förhandlingschef på Sverige Farmaceuter, till Dagens Apotek.

Därmed är det också svårare att i dagsläget avgöra hur långt ifrån parterna står varandra och vad som blir svåraste frågan att enas om, enligt Christer Borg.

– Det är en på sätt och vis en ny motpart till oss. Vi har egentligen aldrig tidigare fört avtalsförhandlingar med Svensk Handel och vet inte var vi har dem, även om företagen är desamma som förra gången 2013, säger han.

Medan facket värnar om arbetsmiljön i sina avtalskrav, talar arbetsgivarsidan om flexibilitet och löneavtal som tar hänsyn till betalningsförmågan hos företagen. Somliga av fackets krav känns igen sedan tidigare, till exempel rätten till fyra veckors sammanhängande sommarsemester för apoteksanställda.

– Det är inte exakt samma yrkanden som 2013, men en del frågor är kvarstår. Vi fick inte något gehör då, så vi kommer igen med dem nu för vi tycker fortfarande att det är viktiga frågor. Trägen vinner, säger Christer Borg.

Vilken fråga är viktigast för facket?

– Svensk Handel pratar om ökad flexibilitet för företagen så schemaläggningen och allt runt den frågan är viktig. Vi hör från våra medlemmar att de anser att arbetssituationen på apotek blivit sämre och de vill inte ha ännu mer uppluckrade regler, utan tvärtom. Även om man får ett schema på tre månader så kan man få veta efter tre veckor att det ska ändras och så kommer det ett nytt schema två veckor senare, säger Christer Borg.

I dag är det sifferlösa löneavtal som gäller för apoteksbranschen. Enligt facket är dock ett fortsatt sifferlöst avtal ingen självklarhet. Det kan alltså bli krav på konkreta löneökningar.

– Vi har i dag både med Svensk Handel och Almega avtal utan på förhand bestämt utrymme. Vi har sagt att vi inte alltid tycker att lönesättningsprocessen fungerar så bra när man kommer ned på företagsnivå och att vi vill se förbättringar. Får vi inte det överväger vi ett avtal med så kallad stupstock, säger Christer Borg.

Med stupstock avses en centralt förhandlad procentuell löneökning som fördelas mellan medlemmarna.

Parterna möts igen nästa måndag. Ambitionen är att ha ett nytt avtal på plats från den 1 maj.

Relaterat material

Arbetsgivare vill ha lön efter lönsamhet

Arbetsmiljö toppar avtalskrav

Annika Carpman

Reporter

annika.carpman@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev