Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Slimmad ledning när Läkemedelsverket stöps om

Publicerad: 9 juni 2009, 10:00

Läkemedelsverket planerar en omorganisation – och vill krympa ledningsgruppen ordentligt. Enligt förslaget ska bara sju personer ingå i ledningen, jämfört med tolv tidigare.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

Bland annat planeras för en ny enhet för vetenskaplig kvalitetsledning och regulatorisk strategi under ledning av Tomas Salmonson, i dag senior expert och svensk representant i den europeiska läkemedelskommittén CHMP.

Den nya ledningsgruppen på Läkemedelsverket väntas bli betydligt mindre än den tidigare, där tolv personer ingick.

Sju personer föreslås ingå i den nya ledningen. Dessa är generaldirektören Christina Åkerman samt Lena Björk, Gert Ragnarsson, Tomas Salmonson, Joakim Brandberg, Monica Lindholm och Christian Ifvarsson.

– Den tidigare ledningsgruppen var för stor. En mindre har förutsättningar att bli effektivare, säger Läkemedelsverkets kommunikationsdirektör Ursula Forner.

Omorganisationens övergripande syfte är att skapa ett mer processorienterat arbetssätt på myndigheten,        vilket enligt Ursula Forner ska skapa ett bättre flöde och ge förutsättningar för snabbare beslut.

De övergripande dragen i omorganisationen presenterades för personalen under gårdagen. Förändringarna är dock ännu preliminära.

Läs mer om Läkemedelsverkets nya organisation senare denna vecka.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev