Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Småländskt företag ska leverera inredning till ny apotekskedja

Publicerad: 7 januari 2010, 13:34

Butiksinredningsföretaget Itab i Jönköping ska leverera inredning till en av de internationella aktörer som startar en apotekskedja från scratch i Sverige. Ordern är värd 125 miljoner kronor.


Itab Shop Concept uppger att företaget, via dotterbolaget Pharmaservice AB, har tecknat ett kontrakt med en av de större internationella apoteksaktörerna som ska etablera sig i Sverige.

Avtalet avser leveranser av apoteksinredning för den svenska och norska marknaden. Det gäller för 2,5 år och är värt 50 miljoner kronor per år, varav merparten i Sverige.

Itabs vd Ulf Rostedt vill inte avslöja vilken kunden är.

Tamro/Apotek 1 och Doc Morris/Celesio är de två kedjor som aviserat att de startar nya apotek i Sverige och dessutom har verksamhet i Norge. Handlar det om någon av dessa aktörer?

– Det är en bra gissning, säger Ulf Rostedt.

Han tror att den oväntade fördelningen av kluster i försäljningsprocessen kan komma att gynna det egna företaget – och apotekskunderna.

– Köparna är ju i flera fall riskkapitalbolag, och få internationella spelare. Men flera av de internationella apotekskoncernerna kommer säkerligen ändå att vilja starta apotekskedjor i Sverige, och de lär behöva inredning. Kunderna vinner på det här eftersom de antagligen får fler apotek att välja på, jämfört med ett läge där internationella apoteksföretag köpt klustren, säger Ulf Rostedt.

Itabs helägda dotterbolag Sintek i Stockholm levererar sedan många år inredning till apotek i många länder.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev