fredag9 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Somrigt Kalmar ska locka farmaceuter

Publicerad: 21 juli 2016, 07:25

Foto: Thinkstock

Kalmar och Öland har så här års många sommarbesökare. Då tar E-hälsomyndigheten tillfället i akt och rekryterar till sin nya hemvist.

Ämnen i artikeln:

Apoteksmarknaden

Den 13 juni beslutade regeringen att E-hälsomyndigheten ska flytta från Stockholm till Kalmar. 100 av myndighetens 140 tjänster hamnar då i Småland.

Nu utannonseras de första tjänsterna till myndighetens småländska fäste. Det rör sig om fyra sedan tidigare planerade anställningar, som nu alltså förläggs till Kalmar i stället för Stockholm.

– Vi behöver starta upp snabbt i Kalmar för att försäkra oss om att vi får bra kompetens där, säger Lena Lundgren, som är styrelseordförande.

– Sommartider är det lite svårt att nå ut. Men det finns många som turistar där och då är det bra att prata om att det händer, säger hon.

E-hälsomyndigheten ordnade därför en presskonferens för lokala medier för att berätta om sina rekryteringar i Kalmar. Liksom med myndigheten i stort rör det sig främst om farmaceuter och it-personal, som programmerare.

– Jag har redan fått flera mejl, säger Lena Lundgren.

Hon berättar att myndigheten har tagit till det ovanliga greppet att låta ansökande höra av sig direkt till henne.

Nu handlar det inte bara om att locka sökande till dessa fyra anställningar; sannolikt kommer flera av myndighetens 140 anställda inte vilja flytta till Kalmar. Efter sommaren kommer personalansvariga och anställda börja samtala om framtiden och till senhösten tror Lena Lundgren att bilden är klar över hur många som flyttar från Stockholm till Kalmar.

E-hälsomyndigheten har också fått sina första lokaler, möjligen temporära, på Varvsholmen i Kalmar. Var myndigheten slutligen kommer att hålla till är inte klart än.

Relaterat material

Myndighetsflytt till Kalmar väcker kritik

Kalmar vill ha E-hälsomyndigheten

JESPER CEDERBERG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev