Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Staten bör inte äga entreprenörsapotek

Publicerad: 19 mars 2009, 10:24

Apoteket Omstrukturering AB, OAB, ser oss som en konkurrent, anser Sverker Littorin, ordförande för Farmacevtföretagarna. Han tycker det är ologiskt att staten ska bli majoritetsägare i de upp till 200 så kallade entreprenörsapoteken.


Farmacevtföretagarna, ett kooperativ som Sveriges farmacevtförbund startat för att gynna småföretagandet, har ambitionen att köpa de 200 statliga apotek som successivt ska föras över till enskilda entreprenörer. Det är dock högst osäkert om så kommer att bli fallet och grupperingens roll på den nya marknaden är ännu oklar.

Som Dagens Apotek skrivit tidigare anser sig Farmacevtföretagarna styvmoderligt behandlade av Apoteket Omstrukturering AB, OAB.

– I dag tycks omstruktureringsbolaget märkligt nog se oss som en konkurrent. Varför inte istället omfamna att intresset är stort bland Sveriges farmaceuter att förverkliga sin dröm om ett eget företag, säger Sverker Littorin i ett pressmeddelande.

– Det blir inte mycket till privat småföretagande när statens bolag blir majoritetsägare i alla de 200 bolagen. Varför ska staten äga 200 småföretag när det finns ett privat alternativ?    "De ljög oss i ansiktet"

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev