Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Svensk prismodell förklaras på engelska

Publicerad: 1 maj 2017, 08:40

Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, har tagit fram en rapport på engelska om prissättning och subvention av läkemedel inom öppenvården i Sverige.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

”Vi har tagit fram rapporten för att det finns ett stort intresse för hur vi arbetar med prissättning och subvention av läkemedel i Sverige. Vår tanke är att den ska ge svar på de vanligaste frågorna vi får från personer som arbetar med eller är intresserad av läkemedelsfrågor, men som har en annan referens än det svenska systemet”, säger Svante Rasmuson, enhetschef på TLV, i en kommentar på TLV:s webbsajt.

Rapporten beskriver hur den svenska hälso- och sjukvården är organiserad och hur vården finansieras. Bland annat tar rapporten upp subvention inom förmånerna och pristak, rätten till vård och högkostnadsskydd samt utmaningar och utvecklingsområden.

Rapporten följer den struktur som nätverket PPRI tagit fram. PPRI är ett nätverk för myndigheter och samarbetsorganisationer, som arbetar med prissättning och subvention av läkemedel. TLV står värd för ett möte, som just nu hålls i Stockholm, där aktuella frågor inom läkemedelsområdet diskuteras.

BOEL HALLDÉN

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev