Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Svidande kritik mot Lloyds-apotek

Publicerad: 20 april 2017, 12:59

Det fortsätter att storma kring Lloyds i Storbritannien.


Nu får Lloydspharmacy svidande kritik för ”skadliga arbetsförhållande” av en anonym farmaceut, som har arbetat vid ett Sainsbury-apotek efter att Sainsbury förvärvats av brittiska Lloydspharmacy.

Kritiken har riktats mot Lloyds i ett brev till det brittiska farmaceutfacket PDA. Det rapporterar nyhetsbrevet Chemist + Druggist.

De förändrade arbetsförhållandena under den nya ägaren Lloydspharmacy har inneburit ”minst en, två eller upp till tre färre personal” för ett visst skift, skriver den anonyma källan. Vidare beskrivs att apotekets personal är överarbetad, stressade och ”fed up” och att de flesta vill sluta.

Apoteket uppges ha resulterat i ”oändliga patientklagomål om långa köer och fel” och apoteket ligger flera dagar efter när det gäller att expediera elektroniska recept, skriver brevets upphovsman.

”Vi har inte ens tillåtelse att köpa kuvert och frimärken för att skicka recept tillbaka till läkarmottagningarna för ändringar.”

Lloyds-kedjans moderbolag Celesio UK köpte Sainsburys 281 apotek för 125 miljoner dollar 2015, affären slutfördes i september 2016.

Will Jennings, ansvarig för de tidigare Sainsbury-butikerna på Lloyds, är förvånad över brevet och har diskuterat innehållet med PDA:

Han säger att bland annat att det är svårt att ta itu med problemen som brevet tar upp, utan att veta vilken butik som det handlar om eftersom brevets upphovsman är anonym.
”Förhållandena som brevet beskriver är inte representativt för resten av bolagets apoteksnätverk i Sainsbury's butiker”, betonade han.

Relaterat material

Fack varnar för sparkrav på Lloyds

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev