Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Apotek

Tamro börjar med 26 apotek

Publicerad: 7 december 2009, 10:58

Tamro lättar nu lite på förlåten till sin kommande apotekssatsning Apotek 1. Första halvåret 2010 ska 26 apotek startas, bland annat i gallerian Fältöversten i Stockholm och i Västra Frölunda i Göteborg. Företaget är öppet för samarbete med andra aktörer. UTÖKAD 09:10


Ämnen i artikeln:

FarmaciApoteksmarknaden

Målet är att det första apoteket med Apotek 1-loggan ska slå upp portarna i februari. Det sker någonstans i Stockholmsregionen, enligt Tamros informationschef Ulrika Hultgren.

Kedjan ska sedan successivt öppna 26 apotek under det första halvåret 2010.

– Det blir bland annat i Mälardalen, Västra Götaland och Skåne. Nu fokuserar vi på att hitta personal med farmacevtisk utbildning och entreprenörsanda, som vill vara med och bygga apoteken, berättar Ulrika Hultgren.

– Apoteken kommer att vara riktiga apotek, som ska kännetecknas av kvalitet och betoning på farmacin. Mottot blir Vår kunskap, din trygghet. Vi siktar på att bli lokala världsmästare.

– Vi studerar utvecklingen av apoteksmarknaden och tittar på olika alternativ när det gäller den långsiktiga strategin för Apotek 1. Det innebär att vi tittar på och är öppna för olika samarbetsmöjligheter, säger Ulrika Hultgren.

I dag öppnar också Apotek 1:s nya hemsida.

Tamro vill inte avslöja några detaljer om var de 26 nya apoteken kommer att etableras, men av hemsidan framgick i morse åtminstone att apotek planeras i Fältöversten på Östermalm i Stockholm och i stadsdelen Västra Frölunda i Göteborg. Dagens Apotek erfar att Apotek 1 också kommer att öppna på tre olika platser i Malmö, exempelvis i köpcentret Entré och på Södra Förstadsgatan.

På Apotek 1:s hemsida avslöjas också flera av de rekryteringar som Tamro gjort på sistone. Utöver de namn som Dagens Apotek berättat om tidigare, har företaget knutit till sig:

» Joakim Dahlgren och Viktor Plato, som blir områdeschefer.

» Maria Svärdh, som blir chef på ett apotek i Göteborg.

» Tomas Mattsson, som blir chef på ett apotek i Västra Frölunda, Göteborg.

» Paulina Lundström, som blir regionschef.

» Zozan Hocauglo, som kommer att arbeta på ett apotek norr om Stockholm.

I ledningsgruppen ingår flera av de namn som Dagens Apotek berättat om tidigare, men även några andra. Ledningsgruppen består av den tillträdande vd:n Tony Johansson, kedjechefen och tillförordnade vd:n Christian Wijkström, etableringschefen Dag Lyresäter, inköpschefen Katarina Gabrielson, marknadschefen Johan Wiklund, farmacichefen Annika Svedberg, informationschefen Ulrika Hultgren, IT-chefen Magnus Peterson, ekonomichefen Lars Schenatz och bolagsjuristen Pontus Moberg.

På sajten fanns i morse intervjufilmer med Apotek 1:s farmacichef Annika Svedberg, som bland annat betonar farmacins roll i företagets apotekssatsning, och Christian Wijkström.

Ämnen i artikeln:

FarmaciApoteksmarknaden

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev