Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Tätt mellan apoteken i Malmö

Publicerad: 30 oktober 2009, 14:10

Tamro förbereder ett nytt apotek mitt emot hotell Hilton på Södra Förstadsgatan i Malmö. Alldeles i närheten finns Apoteket Hjorten och en apoteksshop – som båda ska säljas inom det största nationella apoteksklustret.


Fastighetsförvaltaren ISS Facility Services bekräftar att den finländska koncernen Tamro, som länge planerat en apotekskedja på den omreglerade marknaden i Sverige men hittills inte sagt sig ha fattat det avgörande beslutet, har ett kontrakt på affärslokaler på Södra Förstadsgatan 40 i centrala Malmö.

I det närbelägna köpcentret Triangeln finns redan en av Apoteket AB:s shoppar, och i andra riktningen är det inte långt till Apoteket Hjorten på Södra Förstadsgatan 34.

Även personalen på apoteket Hjorten har hört talas om att det är Tamro som ska slå upp dörrarna alldeles intill.

– Det ser ut som om de skulle kunna öppna ganska snart, kanske redan till första advent. Tamro är vad jag har hört också på gång med etableringar på Baltzarsgatan och vid köpcentrumet Entré i Malmö, men det är bara rykten, säger en av de anställda på Apoteket Hjorten till Dagens Apotek.

Personalen på Hjorten anser att det är troligt att Tamros svenska apotekskedja kommer att heta Apotek 1, precis som i Norge.

En sökning på sajten whois.loopia.se visar att Tamro registrerat domännamnet apotek1.se.

Både Apoteket Hjorten och apoteksshoppen i köpcentret Triangeln säljs för närvarande inom ramen för det landsomfattande kluster 1.

Magnus Wetter, apoteksentreprenör i skånska Löddeköpinge, var själv på besök i Malmö nyligen och såg att det förbereddes för ett apotek i de lediga lokalerna mitt emot hotell Hilton.

– Det är med all tydlighet ett apotek som planeras där. Löddeköpinges pensionärer får fortfarande ta färdtjänst till apoteket då jag inte kan öppna, medan Malmöborna snart alltså får ytterligare ett apotek, säger han.

Han drar slutsatser av det faktum att det är Tamro som etablerar sig på Södra Förstadsgatan.

– Om Tamro nu väljer att nyetablera i det här läget är det kanske osannolikt att de kommer att lägga beslag på nationellt kluster 1.

Ulrika Hultgren, informationschef på Tamro, vill inte kommentera uppgifterna om att företaget planerar ett apotek på Södra Förstadsgatan i Malmö.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev