Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Testar varuförsörjningen

Publicerad: 2 april 2012, 08:03

Snart börjar Apotek Hjärtat testa sin egen distributionsverksamhet och i slutet av sommaren ska alla apotek få leveranser.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

Partihandelstillståndet är klart och ett lager i Norrköping är förberett för den egna varuförsörjningen. Under april startar Apotek Hjärtat en pilotverksamhet.

– Nu ökar våra möjligheter att förse konsumenterna med rätt läkemedel i rätt tid, säger Jostein Lönberg, vice vd och chef för sortiment och inköp på Apotek Hjärtat, i ett pressmeddelande.

Apotek Hjärtat meddelade i höstas sina leverantörer att kedjan planerar att sköta sina läkemedelsleveranser på egen hand.

Skälet var missnöje med hur dagens system fungerar. Enligt Apotek Hjärtat lever inte dagens två dominerande distributörer, Oriola och Tamro, upp till kedjans förväntningar på tillgång till läkemedel inom 24 timmar.

Tanken är att apotekskedjan i stället ska sköta inköp, lager och distribution av läkemedel och handelsvaror till sina egna apotek. Varor ska köpas in till lagret utan mellanhänder.

I skiftet mellan augusti och september ska alla Apotek Hjärtats apotek börja få leveranser på detta sätt. Därefter ska apotekens sortiment löpande flyttas över till den egna distributionen.

Logistikföretaget Green Cargo Logistics sköter lagret i Norrköping och Panaxia Security sköter distributionen.

Relaterat material

Bygger upp egen distribution

Apotek Hjärtat vill ta över sin egen läkemedelsdistribution

LINA ÖSTERBERG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev