Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Tidningsbud levererar läkemedel från Lloyds

Publicerad: 7 april 2015, 10:51

Foto: Thinkstock

Kunder i Stockholm kan från och med i dag beställa läkemedel som kommer med morgontidningen.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

I dag, måndag, lanserar Lloyds Apotek sin e-handelstjänst. Inför lanseringen tog kedjan fram en lösning man är ensam om bland e-handelsföretag i Sverige.

– Fram till klockan 19 kan man beställa läkemedel och få dem nästa morgon levererade med tidningsbudet, säger Fredrik Lindblad, marknadschef för Lloyds Apotek, till Dagens Apotek.

Och om förpackningen är för stort för att läggas i brevlådan?

– Eftersom vi ser vilka läkemedel som beställs kommer alternativet att få läkemedel levererade med tidningen endast att ges när man beställer läkemedelsförpackningar som kan läggas i brevlådan.

För narkotikaklassade läkemedel och en del andra receptbelagda läkemedel krävs att läkemedlen tas emot personligen och att personen identifierar sig. Den nya tjänsten är också endast tillgänglig i Stockholmsområdet.

– Men vi tittar på möjligheterna att rulla ut det här i övriga landet och kommer att göra det där det är möjligt, säger Fredrik Lindblad.

En annan tjänst som Lloyds erbjuder i Stockholmsområdet är leverans inom två timmar.

– Möjligheten till budleveranser hem till dörren erbjuder vi i hela landet, men det är bara i Stockholm som vi kan garantera att vi levererar inom två timmar. Anledningen att vi satsar på det här är att vi ser en efterfrågan bland kunderna på att kunna få läkemedel snabbt.

Hur har intresset varit sedan ni öppnade e-handels-sajten tidigare i dag?

– Vi har fått flera beställningar på både expressleveranser och tidningsbudsleveranser så det verkar vara ett stort intresse.

Lloyds e-handel gäller inledningsvis endast receptbelagda läkemedel. Tilläggstjänsten med tidningsbudsleverans och expressbudsleverans kostar 19 respektive 99 kronor.

Relaterat material

Lloyds fortsätter att nischa sig mot värk och hud

Stockholmsapotek får tung roll när e-handel rullas ut

Lokal e-handel blir Apoteksgruppens nya recept

Genombrott för apotekens e-handel

Apotek Hjärtat bygger upp e-handel

Förening tror på e-handel

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev