Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Tillförsikt inför besked om uppdelning av apotek

Publicerad: 4 maj 2009, 10:38

I kväll får apotekspersonalen reda på vilka apotek som ska säljas och vilka som blir kvar i statlig ägo. Många tycks möta beskedet med tillförsikt, enligt en rundringning som Dagens Apotek genomfört.


Beskedet kommer att spridas internt inom Apoteket AB via den så kallade kaskaden, ett system för muntlig kommunikation via cheferna till samtliga medarbetare på bestämda klockslag. Besked på apoteksnivå väntas lämnas till medarbetarna cirka klockan 18.00.

Siw Berg, apotekschef med ansvar för tre apotek i Ljungby kommun, ledde ett rutinmässigt personalmöte i morse.

– Under många år har personalen levt med ovisshet kring vad som ska gälla, och många tycker att det är skönt att processen nu har kommit ända hit. De flesta tycker det här är något bra och samtidigt spännande. Det verkar inte finnas någon rädsla, man tar situationen som den kommer, säger hon.

Vad tror du kommer att hända med ”dina” tre apotek?

– Jag har inte en susning. Men det är osannolikt att alla tre skulle bli kvar inom Apoteket AB, säger hon.

Britt-Marie Lundgren, biträdande regionchef för Norrbotten och Västerbotten inom Apoteket AB, till vardags är verksam på Apoteket Renen i Piteå, ger en liknande bild.

– Tidigare har det funnits lite rädsla kring det här, men nu verkar de flesta se möjligheterna. Jag tror att de flesta här väljer att gå med till den nya arbetsgivaren. Apoteket kommer ju fysiskt att finnas vara kvar, så det är nog tryggast. Och varför skulle det bli sämre med en ny ägare? Det handlar ju om trovärdiga och seriösa aktörer som tar över, säger Britt-Marie Lundgren.

Barbro Dawidsson, chef på apoteket Lejonet i Jönköping, tycker att det är härligt att ”Dagen D” för apoteken är inne.

– Det är nästan så att personalen säger ”äntligen”. Stämningen är god, det finns förväntan i luften, säger hon.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev