Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Tio apotek till salu

Publicerad: 27 juli 2012, 09:55

Tio av Apoteksgruppens apotek är fortfarande till salu. Budgivningarna startar igen i augusti.


När Apoteksgruppen gjorde sommaruppehåll i försäljningarna av sina apotek, fanns det tio kvar att lämna bud på. Ytterligare åtta apotek väntar på ägarskifte, men där är budgivningens vinnare klara.

Apoteksgruppen påbörjade försäljningen av 151 apotek i juni 2009. Ytterligare fem apotek har startats under tiden inom Apoteksgruppen.

– Intresset för att köpa apotek har gått lite grann i vågor. Under våren hade vi ett stort intresse och då har vi sålt många apotek. Och jag har stora förhoppningar om att det går bra i höst. Vi har fått in intresseanmälningar, säger Philip Sevelius, som är ansvarig för försäljningsprocessen på Apoteksgruppen.

Detta trots att våren visade sig vara tuff för egenföretagare. Både enskilda apotek och franchiseapotek inom Boots gick i konkurs.

– Men vi har ändå haft både nytillkomna och tidigare medlemmar vid försäljningar. Jag tycker att vi har en annan stödstruktur som gör att man ändå får kedjans stordriftsfördelar. Den största risken är likviditetsbrist de första månaderna. Vi poängterar vikten av att företagarna får en checkkredit av sin bank, säger Philip Sevelius.

På Apoteksgruppens hemsida kan man följa försäljningarna. Första dagen för nya bud efter sommaruppehållet är den 6 augusti.

CHARLOTTA KJELLBERG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev