Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

TLV får ett eget insynsråd

Publicerad: 19 augusti 2010, 13:57

Fyra personer ska få extra insyn i Tandvårds- och läkemedelsförmånsverkets arbete.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

Reumatikerförbundet och PRO är representerade i Tandvårds- och läkemedelsförmånsverkets, TLV, nya insynsråd. Ingen från apoteksbranschen finns däremot bland de ledamöter som regeringen nu tillsatt.

–  Insynsrådet är inte partssammansatt och måste inte ha specialkompetens i varje enskild del, säger Sofia Wallström, departementsråd på socialdepartementet.

– Sedan är det förstås viktigt att apoteksbranschen och andra berörda branscher har en god insyn i TLV:s verksamhet och att man har en bra dialog, och en sådan dialog måste fungera och utvecklas oavsett hur insynsrådets sammansättning ser ut, tillägger hon.

Insynsråd finns på många myndigheter. Tanken är att de ska företräda medborgarna, få insyn i myndighetens arbete för allmänhetens räkning och dessutom kunna ge generaldirektören råd och stöd.

Ordförande i det nya rådet blir Gunilla Hulth-Backlund, TLV:s generaldirektör. Övriga medlemmar blir Johan Assarsson, regiondirektör i Västra Götalandsregionen, Sten Boström, intressepolitisk ombudsman för hälso- och sjukvårdsfrågor i PRO, Anne Carlsson, ordförande för Reumatikerförbundet samt Carola Lemne, vd och koncernchef för Praktikertjänst.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev