Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Tony Rydberg i Hjärtats ledning

Publicerad: 5 september 2013, 12:50

Forna Vårdapotekets vd Tony Rydberg tar plats i ledningsgruppen för Apotek Hjärtat, som chef för affärsområdet Vård och omsorg.


När Apotek Hjärtat köpte Vårdapotekets 27 apotek i våras beslöt man också att lägga ned Vårdapotekets huvudkontor i Malmö. Vd Tony Rydberg flyttar dock med till Apotek Hjärtats huvudkontor i Stockholm där han tar plats i ledningsgruppen.

– Han blir affärsområdeschef för Vård och omsorg. Det är den verksamhetsgren som riktar sig till vårdgivare och som han har varit ansvarig för att bygga upp på Vårdapoteket, och den blir han fortsatt ansvarig för hos oss, säger Jonas Mjöbäck, kommunikationschef på Apotek Hjärtat, till Dagens Apotek.

Apotek Hjärtat har inte tidigare haft vårdgivare som landsting och vårdcentraler som  kunder, men räknar nu med att utveckla den verksamheten.

Även Tobias Ekros, som på Vårdapoteket var chef för försäljning, marknad och sortiment, hamnar i ledningsgruppen som affärsutvecklingschef.

– Viktiga fokusområden där är utveckling av format- och butikskoncept, säger Jonas Mjöbäck.

Jacob Calmvik, som tidigare var affärsutvecklingschef på Apotek Hjärtat, ska nu ansvara för kedjans kommande distanshandel. Han blir därför e-handelschef med ansvar för detta affärsområde.

Ytterligare fyra personer från Vårdapotekets huvudkontor följer med upp till Apotek Hjärtats huvudkontor. Marie Sörensson som var regionchef på Vårdapoteket blir ansvarig för en av de två nya regioner som Apotek Hjärtat inrättat efter sammanslagningen.

Monika Magnusson som också arbetade som regionchef och Anna Jacobsson som var sortimentansvarig kommer båda att arbeta på Apotek Hjärtats supportkontor tillsammans med Tobias Ekros. Johanna Wikman kommer liksom på Vårdapoteket att arbeta tillsammans med Tony Rydberg inom området Vård och omsorg.

Sammanlagt 20 personer arbetade i Malmö och ytterligare en av dem har fått jobb på Apotek Hjärtat, dock inte på huvudkotoret utan i driftorganisationen inom affärsområdet Vård och omsorg. De övriga 13 lämnar företaget.

– Många har redan hittat nya jobb, det är ju en relativt god arbetsmarknad. Det är egentligen bara tre–fyra personer som fortfarande söker arbete och de har en kompetens som värderas högt, så det är bara en tidsfråga innan de hittat nya jobb, säger Jonas Mjöbäck.

LINA ÖSTERBERG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev