Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Tre från Apoteket till Medstop

Publicerad: 17 februari 2009, 16:30

Apoteket AB har på senare tid förlorat tre nyckelpersoner till det lilla företaget Medstop. Bland dessa finns pappan till Apoteket Shop-konceptet.

Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

Joachim Nielsen, före detta försäljningschef på Apotekets dotterbolag Adara och etableringschef på Apoteket AB, var den kanske främsta drivande kraften bakom Apoteket Shop-konceptet. Han har tidigare i karriären även arbetat inom Ica-koncernen. Joachim Nielsen lämnade Apoteket AB redan för ett drygt år sedan och blev i stället vd för det lilla företaget Medstop, som är inriktat på försäljning av receptfria läkemedel i butiker på den framtida omreglerade marknaden.

Medstop har på senare tid även rekryterat Leif Nilsson till en tjänst som chefsapotekare.  Leif Nilsson  var tidigare chef för egenvårdsläkemedel vid Apoteket AB och ingick i Joachim Nielsens projektgrupp.

Leif Nilsson har tidigare varit apoteksdirektör i Värmland och var innan dess verksam inom läkemedelsindustrin.

Samma väg, från Apoteket till Medstop, gick även ekonomen Kjell Dahlberg, i dag controller på Medstop. Han har  tidigare haft samma befattning på Apoteket och Adara, och har liksom Joachim Nielsen en bakgrund inom Ica.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev