Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Tuff konkurrens i närområdet

Publicerad: 25 februari 2010, 12:18

Behovet av ett apotek vid Samariterhemmet i Uppsala har varit stort länge. Nya Apoteksamariten får dock konkurrens på nära håll från andra entreprenörer och nya kedjor.


Att just landstingsdrivna Samariterhemmet i cen­tra­la Uppsala, som inhyser vårdcentral, närakut, diakoni, äldreboende och snart en ortopedisk akutmottagning blev platsen för Kristina Fritjofssons apotekssatsning har flera orsaker.

En är att läkare på vårdcentralen uttryckt att behovet av ett apotek är stort.

– Vi känner ett stöd från verksamhetscheferna och har redan börjat etablera ett bra samarbete. Patienterna på Samariterhemmet blir kundbasen att bygga runt. Men förutom patienterna finns bland annat ett nybyggt bostadsområde alldeles i närheten som vi hoppas blir ett viktigt upptagningsområde, säger Kristina Fritjofsson.

Konkurrensen blir dock antagligen hård. Närbelägna apoteket Uplands Vapen ska inom kort flyttas över till Apoteksgruppen och sedermera överlåtas till småföretagare.

På det nya stationsområdet i Uppsala, som också ligger alldeles i närheten, öppnar dessutom Doc Morris i april.

– Det blir en utmaning för oss att differentiera oss. Vi vill kombinera tjänster och en bra produktprofil med att förmedla en personlig känsla av “mitt apotek”. Och genom ett tätt samarbete med läkarna hoppas vi bli en del i den lokala vårdkedjan, säger Kristina Fritjofsson.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev