Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag01.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Apotek

Ungas forskning värmer upp farmaceutkongress

Publicerad: 19 Maj 2017, 07:02

Birgitta Karpesjö

Foto: Eszter Simone

Forskningskongressen PSWC går av stapeln nästa vecka. Redan under fredagen smygstartas en satellitkonferens med inriktning på unga forskare.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverketFarmaci

Två dagar innan den stora konferensen PSWC, Pharmaceutical Sciences World Congress, drar igång, startar idag en tredagars satellitkonferens med inriktning på unga forskare i Uppsala, Young Science Satellite Conference.

Både den stora världskongressen och satellitkongressen arrangeras av den internationella farmacifederationen, Fip, som går av stapeln var fjärde år, med deltagare från över 70 länder. Apotekarsocieteten är värd. Årets tema är framtida läkemedel, Future Medicines For One World.

– Det känns extra roligt att hålla en satellitkonferens för unga forskare, exempelvis doktorander och andra, mot bakgrund av att konferensen i år har en tydlig framtidsinriktning och de unga är framtiden, säger Birgitta Karpesjö som är kommunikationschef på Apotekarsocieteten, till Dagens Medicin.
Konferensen för unga består bland annat av en posterutställning med ny forskning.

– Vi har fått en stark positiv respons. Unga forskare behöver få träffa äldre och etablerade forskare. Många forskare som erhållit stipendier för den större konferensen deltar också i satellitkonferensen, säger hon.

Huvudkonferensen PSWC startar den 21 maj i Stockholm och sträcker sig till den 24 maj. Förutom framtidsinriktningen har den ett brett fokus på flera teman såsom farmakologi, grundforskning inom systemfarmakologi, nya biologiska modeller, och medicinsk utvärdering med hjälp av stora datamängder, Big Data, samt juridiska och samhällsvetenskapliga frågor. I november ska inriktningen mot unga forskare även att vara betonat på Scheelesymposiet.

MARTIN WALLSTRÖM

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev