Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Universitetsapoteket vill ha portfölj med stora apotek

Publicerad: 6 maj 2009, 14:03

Finländska Universitetsapoteket reagerade positivt på beskedet om apoteksindelningen i går. Ett av klustren passar som hand i handske för företagets affärsidé.


I Finland driver Universitetsapoteket, som är knutet till Helsingfors universitet, 17 av landets största apotek.

Apotekskluster nummer 8, som innehåller en rad stora apotek i Stockholms-, Göteborgs- och Malmöområdet, skulle enligt  Göran van den Brink, affärsutvecklingsdirektör på företaget, därför passa utmärkt för bolaget vid en etablering i Sverige.

Kluster 8 innehåller bland annat Sveriges näst största apotek, Vasen i köpcentret Nordstan i Göteborg. Dessutom ingår Enhörningen i centrala Stockholm, samt stora apotek i Stockholmsförorter som Täby, Upplands Väsby och Haninge.

–  Nu återstår besked om prisnivån på apoteken och besked om vad som händer med det receptfria sortimentet i handeln innan vi kan fatta vårt slutliga affärsbeslut om en etablering i Sverige, säger Göran van den Brink.

–  Vi går ut så här nu eftersom vi redan nu vill ge besked till personalen på dessa apotek om att vi är intresserade att ta över. Dessutom vill vi gärna göra en markering gentemot andra intressenter för detta kluster, säger Göran van den Brink.

Listor och kartor över apotekskluster

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev