Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Utställare vill se fler från golvet

Publicerad: 22 september 2010, 11:08

Nästa års omgång av Apoteksmässan planeras redan. Flera utställare hoppas att mer apotekspersonal dyker upp då.


Ämnen i artikeln:

Apoteksmarknaden

Sammanlagt besökte 1 543 personer mässan som ordnades på Kista mässan i Stockholm den 8–9 september. Siffran gäller unika besökare – varje besökare har bara räknats en gång.

Det var ungefär så många som projektledaren för mässan, Johanna Ericson, hade räknat med. Hon är nöjd med Apoteksmässan 2010.

– Det var en väldigt positiv stämning bland både besökare och utställare, säger hon.

Planeringen inför nästa års mässa är redan igång.

– Mässan kan nog bli större nästa år, den kommer i alla fall inte att bli mindre. Målet är såklart att få hit ännu fler besökare.

Johanna Ericson håller just nu på att fundera över om något ska förändras. Det kan till exempel handla om ifall vissa produktgrupper ska hållas samlade eller inte och vilka som seminarierna ska riktas till.

Utställaren Henric Nedéus, affärsansvarig för apoteksmarknaden på Astra Zeneca, gillade seminarieprogrammet men tycker att det kunde göras mindre späckat nästa år.

– Det vore värdefullt att skapa lite luckor där åhörarna faktiskt befinner sig ute i montrarna i stället för att behöva stressa in till nästa föreläsning, säger Henric Nedéus.

Han är nöjd med att ha träffat folk från apotekens sortiment- och inköpsavdelningar. Men Henric Nedéus hade gärna sett fler besök av farmaceuter från apoteksgolven.

– Det är ju ändå de som till syvende och sist möter den faktiska patienten eller kunden.

KD Pharma ställde också ut på mässan. Informationschefen Annika H Alström gillade den positiva nybyggarandan hon upplevde där.

– Vi fick möta många för oss intressanta företag och personer, så vi var nöjda. Det hade varit roligt om det hade varit ännu fler apoteksaktörer där som besökare, säger hon.

Monica Brandter, kategorichef på Medstop, hade gärna sett fler produktnyheter på mässan. Annars tyckte hon om mixen bland både utställare och föredragshållare.

– Sedan hörde man att en del utställare var lite missnöjda för att de tyckte att det var ett dåligt underlag med besökare. Där borde kanske de som arbetar med mässan fundera på vilka personer de förväntade sig skulle komma, för vi som jobbar med inköp är ju egentligen inte så jättemånga, säger Monica Brandter.

Ämnen i artikeln:

Apoteksmarknaden

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev