Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Vårdapoteket öppnar sitt första nya apotek i Kalmar

Publicerad: 1 mars 2011, 09:25

Kedjan firar sitt ettårsjubileum med att slå upp portarna i Kalmar.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

För ett år sedan tog Vårdapoteket över 24 öppenvårdsapotek vid sjukhus. I dag, tisdag, öppnar företaget apotek nummer 25 i Kalmar.

– Det är jätteroligt att vi nu kan öppna ett nytt apotek och att få göra det i samarbete med hälso- och sjukvården, säger Vårdapotekets vd Tony Rydberg i ett pressmeddelande.

Det nya apoteket är ett resultat av det avtal som Vårdapoteket tecknat för sjukhusen i Kalmar, Oskarshamn och Västervik samt för primärvården. Företagets uppdrag för Visby lasarett kommer också att skötas från Kalmar.

Apoteket ska försörja vården med läkemedel och med exempelvis cytostatikaberedningar. Dessutom ska patienter kunna hämta ut sina recept.

Under 2011 ska företaget starta verksamhet vid 20 sjukhus i Kronoberg, Kalmar, Blekinge, Skåne, Gotland och Västmanland. I slutet av året kommer Vårdapoteket att ha verksamhet vid 34 sjukhus i Sverige.

”Det är en sak att vinna upphandlingar och skriva avtal. År 2011 är det år då förväntningarna från landstingen ska infrias och vi ska leverera enligt avtal”, skriver Tony Rydberg i företagets nyhetsbrev.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev