Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Vetap öppnar 20 apotek

Publicerad: 7 januari 2011, 12:30

Under våren öppnar den nya apotekskedjan Vetap ett 20-tal apotek på djursjukhus och veterinärkliniker.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

JK Larsson, initiativtagare till Vetap.

Vetaps apotek kommer att vara öppenvårdsapotek, med fokus på läkemedel för djur.

– Jag är själv veterinär och såg att det fanns ett klart behov. Läkemedel för djur utgör en liten del av läkemedelsmarknaden, men samtidigt är de en del av veterinärens vardag, säger JK Larsson, initiavtagare till Vetap och styrelseordförande i företaget Pharmadistribution som sköter apotekskedjans logistik, till Dagens Apotek.

Tanken är att djurägare ska kunna köpa läkemedel i samband med veterinärbesöket, i stället för att behöva åka till ett vanligt öppenvårdsapotek där sortimentet av djurläkemedel ofta är litet.

Vetaps apotek kommer även att ha ett visst sortiment av läkemedel för människor. Skulle någon vilja hämta ut ett recept för egen räkning, så kan apoteken beställa läkemedlet om det inte finns inne.

– Men det känns osannolikt att någon skulle åka till ett djursjukhus för att hämta ut sina egna läkemedel, säger JK Larsson.

Vetap har redan öppnat ett apotek i anslutning till företagets kundtjänst och centrallager i Enköping.

– Vi skickar läkemedel på distans redan i dag, säger JK Larsson.

Det första apoteket på ett djursjukhus skulle egentligen ha öppnat i mellandagarna på Läckeby Djursjukhus i Kalmar. På grund av IT-problem har dock premiären skjutits fram.

Vetap har valt IT-systemet Maxx från Receptum. Företaget har anställt flera farmaceuter med specialintresse för veterinärmedicin.

Apotekskedjan Vetap samverkar med Pharmadistribution, som distribuerar djurläkemedel tillsammans med förbrukningsmaterial.

– Vi vill hantera läkemedel för djur för att säkerställa att de finns på den svenska marknaden, säger JK Larsson.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News