lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Vill att läkemedelsvanvård ska anmälas

Publicerad: 21 oktober 2011, 14:45

Inför en anmälningsskyldighet för läkemedelsvanvård, föreslår riksdagsledamoten Agneta Luttropp (MP) och hennes partikamrater.

Ämnen i artikeln:

LäkemedelsföretagLäkemedelsverketFassApoteksmarknadenLäkemedelFörskrivning

Den som misstänker läkemedelsvanvård då någon drabbas av allvarliga läkemedelsrelaterade problem som en följd av felaktig läkemedelsförskrivning ska vara skyldig att göra en anmälan om detta. Det anser en grupp miljöpartister i riksdagen, som i en motion föreslår flera åtgärder för att förbättra läkemedelssäkerheten.

Miljöpartiet vill också tillsätta en kommission för läkemedelssäkerhet. Den ska samla in kunskap om den felaktiga läkemedelsanvändningen och ta reda på vilka åtgärder som behövs för att minska kostnader och lidande som den orsakar.

En annan punkt i motionen handlar om utsättning av läkemedel, det vill säga att en behandling avslutas. Miljöpartiet vill ha information om hur detta ska ske i Fass. ”Om ett läkemedel inte sätts ut på ett korrekt sätt kan detta få allvarliga konsekvenser för patienten i form av biverkningar och andra hälsoproblem”, skriver miljöpartisterna.

LINA ÖSTERBERG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev