Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Vill få dela ut värdecheckar

Publicerad: 28 december 2011, 09:51

TLV hindrar oss att förbättra tillgänglighet och service, skriver Doc Morris tillförordnade vd Johan Wiklund i ett debattinlägg.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverketApoteksmarknaden

Apotekskedjan Doc Morris delar ut värdecheckar till sina kunder som inte får sitt receptbelagda läkemedel. En likadan check ges till den som får vänta mer än fem minuter på service. Värdecheckarna är på 50 kronor och kan inte användas som betalning av receptbelagda läkemedel, skriver Johan Wiklund i ett debattinlägg i Svenska Dagbladet.

Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, har nu hotat Doc Morris med vite om kedjan inte slutar med sina värdecheckar. Detta för att TLV bedömer att det finns ett samband mellan köpet av receptbelagda läkemedel och utgivandet av en värdecheck som medför ett lägre försäljningspris, även om inte checkarna gäller vid köp av receptbelagda läkemedel.

”Till skillnad från TLV ser vi inte checken som en rabatt. För oss är den ett sätt att ge kunderna plåster på såren när vi inte gjort vårt jobb”, skriver Johan Wiklund.

Han anser att TLV i praktiken hindrar flera av de viktigaste målen som sattes upp när apoteksmarknaden omreglerades, som tillgänglighet till läkemedel och service på apoteken.

LINDA PERSSON

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev