Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bästa sjukhuset

Imorgon utses Sveriges bästa sjukhus

Publicerad: 22 mars 2016, 10:30

Klockan 06.00 imorgon, onsdag, är det dags för Dagens Medicin att dra upp ridån för Sveriges tre bästa sjukhus. Och nu får Bästa sjukhuset en sökbar databas.


Dagens Medicin utser för fjärde gången i ordningen Sveriges bästa sjukhus i tre kategorier: universitetssjukhus, mellanstora sjukhus och mindre sjukhus.

Sjukhusen rankas med hjälp av mängder av parametrar som står att finna i olika register, årsrapporter och databaser från SKL, Socialstyrelsen och organisationer. Allra tyngst väger alltid den medicinska kvaliteten, men även hur sjukhuset klarar vårdgarantin, patientenkäter, väntetider på akuten, vårdplatsläget och personalens följsamhet till kläd- och hygienrutiner vägs in. För universitetssjukhus finns också ekonomi med som en parameter.

I år får du som läsare en unik inblick i underlagen som vägs och viktas i rankningen. Gå in i vår databas, sök på det egna sjukhuset och se hur det ligger till i förhållande till medianen på respektive indikator.

Under onsdagen besöker Dagens Medicins chefredaktör Christina Kennedy och redaktionschefen Katarina Ekspong de tre vinnande sjukhusen för att dela ut diplom och en glasskulptur.

CHARLOTTA KJELLBERG

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev