Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bästa sjukhuset

Vilka sjukhus vinner Bästa sjukhuset 2019?

Publicerad: 15 januari 2020, 14:33

På onsdag utser Dagens Medicin de tre vinnarna i Bästa sjukhuset 2019. Vi publicerar också den omfattande databas som utgör underlaget för våra bedömningar.


Jens Krey

jens.krey@dagensmedicin.se


Länk till video

– Det är en särskilt viktig tid att kartlägga kvaliteten i arbetet på de svenska akutsjukhusen, när personal upplever en tuff vårdvardag. Vår rankning bygger på självrapporterad, jämförbar data om hur vården lyckas med behandlingar och processer som spelar roll för patienterna, säger Christina Kennedy, chefredaktör på Dagens Medicin.

För åttonde året i rad delar Dagens Medicin ut utmärkelsen Bästa sjukhuset i kategorierna universitetssjukhus, mellanstora sjukhus och mindre sjukhus.
Vinnarna 2018 i respektive kategori var Universitetssjukhuset Örebro, Värnamo sjukhus och Oskarshamns sjukhus. Hur det går i år avslöjas onsdagen den 22 januari klockan 05.00.

– Det är mer angeläget än någonsin att lyfta fram dem som levererar goda resultat och få en bättre förståelse för vad just de sjukhusen gör för att nå dit. Att sprida nya idéer och insikter kan förhoppningsvis bidra till ett ännu större utbyte mellan professionerna och arbetsplatserna och ge en skjuts framåt för dem som bör hyllas, säger Christina Kennedy.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev