lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folkhälsa

Han ska styra ny myndighet

Publicerad: 8 april 2013, 10:39

Johan Carlson blir särskild utredare av den nya myndigheten för folkhälsofrågor, Folkhälsomyndigheten. Han ska sedan också bli generaldirektör för denna.


– Jag är väldigt glad över mitt uppdrag. Det ska bli spännande att först  få arbeta med att förbereda för den nya myndigheten och sedan få leda  myndigheten som generaldirektör, säger Johan Carlson till Dagens  Medicin.

Johan Carlson är infektionsläkare i grunden. Sedan 2009  är han generaldirektör för Smittskyddsinstitutet. Regeringen vill att han får  samma titel vid den nya myndigheten, när den bildas den 1 januari 2014.

Statens folkhälsoinstitut och Smittskyddsinstitutets ansvarsområden samt vissa uppgifter från Socialstyrelsen ska överföras till den nya myndigheten.

– Det blir en utmaning att försöka att smälta samman de olika  myndighetskulturerna till en gemensam myndighetskultur. Vi måste hitta  sätt att ta tillvara på det bästa från de olika myndigheterna så att ett  plus ett blir mer än två, säger Johan Carlson vidare till Dagens Medicin.

– Nu är det bara att kavla upp ärmarna och börja arbeta. Redan på fredag  i nästa vecka ska budgeten för den nya myndigheten vara klar, avslutar Johan Carlson.

ANIA OBMINSKA

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev