Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folkhälsa

Lars-Erik Holm blir ny <BR>chef för Socialstyrelsen

Publicerad: 10 januari 2008, 10:55

Det blir även fortsättningsvis en läkare i toppen för Socialstyrelsen. Den 1 mars efterträder Lars-Erik Holm, specialist i onkologi, Kjell Asplund som generaldirektör.


Det var vid dagens regeringssammanträde som Lars-Erik Holm, nuvarande generaldirektör för Statens strålskyddsinstitut, SSI, utnämndes. Under förmiddagen har också personalen på Socialstyrelsen informerats.

Lars-Erik Holm är 56 år och var från 1980 till 1992 verksam vid Radiumhemmet. Därefter deltog han i arbetet med att bygga upp Folkhälsoinstitutet, innan han 1996 tillträdde som generaldirektör för SSI.

– Jag kände efter tolv år att jag ville göra något nytt och sökte därför arbetet i det öppna förfarandet, säger Lars-Erik Holm.

Han tror inte att det är någon större nackdel att inte ha arbetat i sjukvården på många år.

– Det ska inte vara något problem, även om det i början blir lite att sätta sig på skolbänken. Mitt ansvar är att leda arbetet och se till att det finns kompetenta medarbetare, vilket Socialstyrelsen har. Dessutom har jag en viss insyn i sjukvården eftersom SSI också sköter viss tillsyn av sjukvården, säger Lars-Erik Holm.

Han vill inte komma med någon programförklaring innan han har träffat personalen på Socialstyrelsen men just tillsynen av sjukvården och äldrevården anger han som områden han vill prioritera.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev