Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folkhälsa

Morgonens nyheter: 90 har fått sluta på grund av vårdval

Publicerad: 7 januari 2008, 16:20

90 anställda inom Stockholms läns landsting har fått sluta på grund av nedskärningar till följd av Vårdval Stockholm, rapporterar Svenska Dagbladet. Läs också om att det finns stora kvalitetsskillnader i ätstörningsvården.


SVENSKA DAGBLADET

90 anställda har fått gå på grund av Vårdval

Stockholms läns landsting har köpt ut 90 anställda för sammanlagt 50 miljoner kronor till följd av Vårdval Stockholm. Framför allt är det personal i utsatta områden som fått sluta.

Läs mer

SVERIGES RADIO

Stora kvalitetsskillnader i ätstörningsvård

Det finns stora skillnader i vilka resultat de olika behandlingar mot ätstörningar som finns i landet ger. I Dalarna är 60 procent av anorexipatienterna friska eller bättre efter ett år, medan motsvarande siffra i Halland bara är 15 procent.

Läs mer

Allt färre asylsökande hälsoundersöks

Knappt en tredjedel av de asylsökande som kommer till Sverige genomgår en hälsoundersökning. Andelen har sjunkit de senaste åren och smittskyddsläkare beklagar utvecklingen.

Läs mer

SYDSVENSKAN

Metod för effektivisering kan ge mer stress

Lean Production, en metod som används inom industrin, ska hjälpa Universitetssjukhuset i Lund att bli mer effektiva. Men forskning visar att metoden lett till fler arbetsskador och mer stress inom industrin.

Läs mer

GÖTEBORGS-POSTEN

Kvinnor undantas från smittspårning

Svenskar som kan ha smittats av hepatit C vid blodtransfusion ska nu spåras. Men kvinnor som fått blod i samband med en förlossning undantas från smittspårningen.

Läs mer

DAGENS NYHETER

Hägglund vill underlätta konkurrens på apoteksområdet

System som receptregister, e-recept och liknande ska brytas ut från Apoteket AB för att underlätta för konkurrenter. Det skriver socialminister Göran Hägglund på DN Debatt.

Läs mer

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev