Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folkhälsa

(S) rasar mot Filippa Reinfeldt (M)

Publicerad: 11 februari 2013, 09:03

Filippa Reinfeldt struntar i vårdplatsbristen. De pengar som satsats på Stockholmssjukhusen äts upp av ökade produktionskrav, anser socialdemokraterna som rasar mot sjukvårdslandstingsrådet.


Det är inte sjukhusens fel att det är brist på vårdplatser i Stockholm. Det är i stället sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldts (M) och den politik som alliansen i landstinget för, menar Helene Hellmark Knutsson, socialdemokratiskt oppositionslandstingsråd i Stockholms läns landsting.

I en debattartikel i Svenska Dagbladet skriver hon att det moderatledda landstinget, trots upprepade påpekanden från sjukhusledningarna, inte tagit vårdplatsbristen på allvar.

Reinfeldt har påpekat att alliansen satsat 12,5 miljarder kronor på sjukvården sedan 2006. Men detta imponerar inte på Hellmark Knutsson som tycker att sjukvårdslandstingsrådet kokar soppa på en spik.

Dessa pengar har i huvudsak gått till underhåll och för att hålla jämna steg med befolkningsökningen , skriver hon.  Helene Hellmark Knutsson tycker att vårdplatsbristen är en politisk fråga som sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt nu måste ta på allvar.

MIA WÄRNGÅRD

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News